KQZ mblidhet sot për listat, shqyrtohen listat e partive të mëdha PD, PS, LSI
11/05/2013 - 8:12

Pas miratimit te listave të 36 partive, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mblidhet sot pasdite për të shqyrtuar listat e partive të mëdha, PD, PS, LSI. Ndërkaq në rend dite të mbledhjes së KQZ do të jetë edhe emërimi i zëvendëskryetarit të KZAZ-së nr.29, Qarku Tiranë si dhe lirimi dhe emërimi i disa anëtarëve të KZAZ-ve. Një ditë më parë me 4 vota pro, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve nga 22 parti politike të cilat kanë paraqitur listat shumëemërore miratoi listat shumëemërore të 13 partive politike, ndërsa vendosi të kthejë për plotësim të këtyre listave për 5 parti.Ndërkaq 3 parti politike kërkuan shtyrjen e marrjes së vendimit për listat shumëemërore të dorëzuara prej tyre, për në mbledhjen e ditës së shtunë, dt.11.05.2013, në orën 18.00.

Listat e partive politike që do të kalojnë për miratim sot:
1 Partia Lëvizja Shqipëria e Re
2 Partia e të Drejtave të Mohuara
3 Partia Socialiste
4 Partia Demokratike
5 Partia Lëvizja socioaliste për Integrim
6 Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitet
7 Partia Social Demokrate
8 Partia Emigracioni Shqiptar
9 Partia Bashkimi Liberal Demokrat
10 Partia Lidhja për Drejtësi dhe Progres
11 Partia Rruga e Vërtetë Shqiptare
12 Partia Poullore Kristian Demokrate

Listat e partive politike që u shqyrtuan të premten:

1 Partia Social Punëtore Shqiptare (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Elbasanit)
2 Lëvizja për Zhvillim Kombëtar(u miratua)
3 Partia Lëvizja Demokratike për Ndryshim (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Vlores)
4 Partia Reformatore Demokratike (u miratua)
5 Partia Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet (u miratua)
6 Partia Demokristiane e Shqipërisë (u miratua)
7 Partia e Minoritetit Etnik Grek për të Ardhmen (MEGA) (u miratua)
8 Partia Ora e Shqipërisë (Shtyhet per ne mbledhjen e radhes)
9 Partia për Personat me Aftësi të Kufizuar (u miratua)
10 Partia Komuniste Shqiptare “8 Nëntori” (u miratua)
11 Partia Aleanca Demokratike e Shqipërisë (u miratua)
12 Partia Demokratike për Integrim e Prosperitet (u miratua)
13 Partia Ballit Kombëtar (Shtyhet per ne mbledhjen e radhes)
14 Partia G99(u miratua)
15 Partia Demokracia Sociale e Shqipërisë (u miratua)
16 Partia Mendimi i Djathtë Liberal e Shqipërisë (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Elbasanit)
17 Partia Alanca Demokristiane (u miratua)
18 Partia Lidhja Demokristiane Shqiptare (Te kthehet per plotesim te listave shumeemerore ne qarkun e Lezhes, Kukesit, Dibres, Elbasanit dhe Gjirokastres)
19 Partia Popullore Kristian Demokrate
20 Partia Demokracia e Re Europiane (Shtyhet per ne mbledhjen e radhes)
21 Partia Uniteti Kombëtar (Te kthehet per plotesim te listave shumeemerore ne qarkun e Elbasanit)
22 Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut(u miratua)

Listat e partive që u shqyrtuan ne mbledhjen e të enjtes:

1 Partia Socialiste e Vërtetë ’91 (u miratua)
2 Partia Ambientaliste (u miratua)
3 Partia e Punës së Shqipërisë (u miratua)
4 Partia e Aleanca e Maqedonasve për Integrimin Europian
(u miratua)
5 Partia Agrare Ambientaliste (u miratua)
6 Partia Ardhmëria Shqiptare (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Tiranes)
7 Partia Arbënore Kombëtare (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Durresit, Beratit, Tiranes)
8 Partia e Pajtimit Kombëtar (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Elbasanit, Tiranes)
9 Partia Socialiste e Moderuar (u miratua)
10 Partia e Bashkimit Republikan Shqiptar (u miratua)
11 Partia e Alenca Barazi dhe Drejtësi Europiane (u miratua)
12 Partia Republikane Shqiptare (u miratua)
13 Partia Tolerenca e Re e Shqipërisë (u miratua)
14 Partia Lëvizja Punëtore Shqiptare (u miratua)
15 Partia Balli Kombëtar Demokrat (u miratua)
16 Partia e Punës së Shqipërisë e Riorganizuar (u miratua)
17 Partia e Gjelbërt (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Vlores)
18 Partia Komuniste Shqiptare (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Elbasanit)
19 Partia e Çështjeve Shqiptare (u miratua)
20 Partia Ligj dhe Drejtësi (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Tiranes, Fierit)
21 Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar (u miratua)
22 Partia Konservatore (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Tiranes)
23 Partia Kristian Demokrate e Shqipërisë (u miratua)
24 Partia Aleanca Popullore (u miratua)
25 Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve (u miratua)
26 Partia Lëvizja për Drejtësi e Shqiptarëve (Te kthehet per plotesim te listave shume emerore ne qarkun e Elbasanit Vlore)
27 Partia e Drejtave të Mohuara (u miratua)
28 Partia Rruga e Lirisë (u miratua)
39 Partia Shqiptare “Atdheu” (u miratua)
30 Partia Lëvizja e Legalitetit (u miratua)
31 Partia Fryma e Re Demokratike(u miratua)

Në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve kanë depozituar lista shumemërore me kandidatë 66 parti politike, 4 nga të cilat konkurrojnë më vete, ndërsa janë regjistruar edhe 3 kandidatë të pavarur, mes tyre një zonjë në Vlorë. Afati i fundit i miratimit ose jo të këtyre listave me kandidatë është 14 maji.

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Komento

Read previous post:
Helikopterët e Vivas shuajnë zjarrin në pyjet e Rrogozhinës

Close