Bashkëpunimi i avokatëve penalistë heqin “doganën” në rajon
08/12/2012 - 17:30
" frameborder="0" allowfullscreen>

Avokatët e cështjeve penale kërkojnë që të hiqen barrierat dhe burokracitë midis Shqipërisë, Kosovës dhe Maqedonisë dhe të lind e drejta që këta avokatët të marrin pjesë në gjykatat e këtyre vendeve. Drejtuesi i Shoqatës së Avokatëve Penalistë tha se ky rrjet bashkëpunimi do të ishte një përvojë e mirë dhe një e drejtë e mohuar deri më tani.

Ekspertët e huaj thanë se avokatët e vendit kanë nevojë që të përfshihen edhe eksperinca juridike europiane në kohën kur vendit i kërkohen përshtatje të legjislacionit me atë të BE. Për rrjetin e avokatëve Shqipëri-Kosovë-Maqedoni ekspertët e huaj thanë se BE mbështet me financime këtë projekt, por më parë duhet të konsolidohet bashkëpunimi.

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Komento

Read previous post:
Shtëpia parajsore!

Close