Një zbulim i ri rreth vdekjes! Çfarë ndodh pasi zemra ka pushuar?
09/03/2017 - 18:03

Jeta mund të vazhdojë edhe pas vdekjes-vetëm në modalitetin e fjetjes.

Mjekët kanë gjetur prova shkencore që truri i njerëzve mund të vazhdojë të punojë, edhe pasi njerëzor janë të vdekur klinikisht.

Një pacient ka treguar aktivitet të vazhdueshëm të trurit për 10 minuta pas zemra e tij u ndal dhe valët e trurit kishin një përvojë që zakonisht ndodhin në gjumin e thellë. Studiuesit në universitetin e Western Ontario në Kanada i kanë përshkruar rastet e jashtëzakonshme dhe të pashpjegueshme.

Ata kanë vlerësuar impulset elektrike në tru, pasi terapia e mbajtjes në jetë është hequr dhe lidhjet me impulset e zemër. Një pacient e kishte trurin në punë pavarësisht se zemra e tij kishte pushuar së rrahuri.

Mjekët thonë se ka pasur dallime të mëdha të aktivitetin elektrik në tru midis periudhës 30 minuta përpara dhe 5 minuta pasi zemra ka ndalur.

Shkencëtarët kanë zbuluar edhe diçka tjetër domethënëse, pasi në katër pacientë të ndryshëm regjistrimet e trurit të tyre ishin të ndryshme, duke sugjeruar kështu se përvoja e vdekjes është mënyrë unike.

Kjo prova shkencore, por nuk duhet mohuar fakti se edhe një e pesta e njerëzve që janë rikthyer në jetë pas arrestit kardiak apo  kur janë shpallur klinikisht të vdekur, kanë dhënë përvoja të “tjera” të botës.

Eksperimenti është provuar edhe tek minjtë, pasi truri i tyre ka vijuar të punojë ndërkohë që zemra ka ndalur.

/Ora News/

 

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Komento

Read previous post:
Basha: Sot Edi Rama e shiti Saimir Tahirin për të shpëtuar lëkurën e tij

Close