Besimi në fe mund të shkaktohet nga një dëmtim i trurit
08/05/2017 - 14:38

Vuajtja nga dëmtimi i një pjese të trurit mund t’iu bëjë më shumë fetarë.

Studiuesit nga Universiteti Northwestern në SHBA zbuluan se pacientët të cilët kishin pësuar më shumë trauma ishin më pak të gatshëm për të pranuar ide të reja dhe u bënë besimtarë ekstremë të fesë së tyre.

“Ndryshimet në natyrën e besimeve fetare udhëhiqen nga zona specifike të trurit të njeriut dhe këto zona janë më të zhvilluara,”- ka thënë tha Jordan Grafman, një nga shkencëtarët e marrë me studimin, për PsyPost.

Nëse një pjesë e trurit e quajtur “Ventromedial prefrontal cortex” dëmtohet atëherë ajo zvogëlon aftësinë e njerëzve për të ndryshuar pikëpamjet që t’i përgjigjen ideve të reja dhe prandaj kanë më shumë mundësi që të shfaqnin shenja të fundamentalizmit fetar. Studimi është publikuar në gazetën Neuropsychologia.

/oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Read previous post:
Helikopterët e Vivas shuajnë zjarrin në pyjet e Rrogozhinës

Close