Arkapia

Çdo të dielë ora 21:00

“Arkapia”, fjalë e vjetër shkodranisht, do të thotë derë e vogël. Siç e sugjeron kuptimi i këtij emri, thelbi i emisionit është dialogu, debati që ashtu si funksioni i derës së vogël është që të të nxjerrë në një hapësirë më të madhe.

Çdo të diel, ora 21:00, për 40-50 minuta, të ftuarit në studio që janë nga fushat e artit, kulturës, mendimit, shqiptarë e të huaj, hyjnë në thellësi të çështjeve më të rëndësishme të aktualitetit, por shpesh edhe i tejkalojnë nevojat e ditës.

“Arkapia” nuk lë jashtë analizave dhe vëzhgimeve ngjarjet kulturore në rrethe të vendit, duke i sjellë në ekran përmes reportazhit.

Emisioni është ideuar dhe drejtohet nga Elsa Demo, e cila ka një pervojë të gjatë në shtypin e shkruar po edhe në median televizive të viteve të fundit.

Nisi transmetimin me 19 mars 2017.

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Emisioni i dates: 2017/04/15

“Zëra nga Kamza”, të dielën në “Arkapia” nga Elsa Demo

Kamzës së 125 000 banorëve, me papunësi të lartë, me moshën më të re të banorëve në nivel republike, i mungojnë tërësisht hapësirat kulturore, çlodhëse, argëtuese, përkundrejtë mbipopullimit të lokaleve, basteve live. Një grup aktivistësh përpiqen të krijojnë një lloj fryme të kundërt me vullnetin e pushtetit vendor që ka në përdorim një pallat gjigant kulturor fantazëm. Diana Malaj e ftuar në “Arkapia”.

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Read previous post:
Liderët botërorë urojnë zgjedhjen e “shpëtimtarit” të BE, Macron

Close