Emisioni i dates: 2015/06/12

Zijadin Sela: BDI de facto e ka humbur legjimitetin

Kryetari i komunës së Struges, Zijadin Sela, ka udhëtuar për në Nju Jork, ku pritej të mbahej edhe një takim tjetër i përfaqesuesve të tre grupimeve politike shqiptare që po formojnë Aleancën për shqiptaret.

Ky është një grupim opozitar, që është në opozitë jo vetëm me partitë maqedonase, por edhe me dy partitë e mëdha shqiptare, BDI dhe PDSH.

Sela tha se BDI e ka humbur legjitimitetin de facto, dhe kwtw legjitmitet e ka humbur me Kumanoven apo me rastin “Monstra”

Zijadin Sela: Marrwveshjet qw janw bwrw deri tani, kjo e fundit e ka njw tw mirw, Menduh Thaci dhe Ali Ahmeti ishin tw pranishwm. Nw kwtw situatw kur vendoset pwr tw ardhen e shtetit mosprezenca e shqiptarwve wshtw mesazh i keq. Kwta ja kam thwnw edhe ndwrkombwtarwve tw BE. Nuk mund tw pretendosh multietnicitet dhe qytetari dhe nga ana tjetwr tw zhvillosh bisedime nacionale nw Bruskel Wshtw tjetwr qw ata mbajnw krahun e Gruevskit, por njw shoqwri nuk i prezanton vetwm politikbwrwsi. Legjimitetin defacto BDI e ka humbur. E ka humbur me Kumanovwn, me rastin “Monstra”. Kwto bisedime wshtw mirw tw vazhdojnw.

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Read previous post:
Veliaj premton: Ndërtimin e rrugës dhe treg të ri për banorët e Zall Bastarit

Close