Protesta në Poloni kundër reformës së gjyqësorit
16/07/2017 - 22:39

Mijëra polakë kanë protestuar para godinës së Parlamentit në Varshavë kundër reformës në gjyqësor. Protestuesit thonë se dy projektligjet e miratuara nga senati të shtunën do të dëmtojnë pavarësinë e gjyqtarëve dhe demokracinë.

Qeveria thotë se masa është e nevojshme sepse gjyqësori është i korruptuar dhe shërben vetëm për interesat e elitave.

Ligjit nuk është dekretuar ende nga presidenti, dhe protestuesit i kanë kërkuar Andrej Dudas të përdorë veton, por sipas mediave ai nuk ka ndërmend të përdorë këtë fuqi.

Projektiligji i parë që pret miratimin e këtij projektiligji përcakton se parlamenti që tani kontrollohet nga partia e krahut të djathtë “Ligj dhe drejtësi” do zgjedhë anëtarët e Këshilli të Lartë të Gjyqësorit

Pr/ligji i dytë i jep autoritetin ministrit të Drejtësisë të emërojë gjyqtarë të Gjykatës Supreme. Sipas po këtij pr/ligji gjyqtarët e Gjykatës Supreme mund të detyrohen të dalin në pension përvec atyre që i zgjedh ministri për të qendruar.

/Oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Read previous post:
Trade with foreign countries, INSTAT: Exports of construction materials and metals increased

Close