Izraeli ka krijuar një trupë sekrete të përbërë nga ish-gjeneralë dhe një ish-ambasador pranë OKB-së për t'u angazhuar në një fushatë propagandistike online kundër kundërshtarëve të shtetit të tyre në nivel ndërkombëtar.

Ministria e Çështjeve Strategjike krijoi korporatën për të kryer "aktivitete të ndërgjegjësimit në masë" për të kundërshtuar atë që e përshkruan si "fushatë delegitimizimi" kundër Izraelit në nivel ndërkombëtar, raporton Haaretz.

Grupi, i quajtur Kella Shlomo, mori 37 milionë dollarë nga qeveria Netanyahu dhe thuhet se pret të rrisë të njëjtën sasi përmes donatorëve ndërkombëtarë, nga "burimet filantropike" dhe "organizatat pro-izraelite".

Sipas një raporti të vendimi i qeverisë që marrë nga mbikëqyrësi medial "Syri i Shtatë", financimi është të "zbatojë një pjesë të aktiviteteve të ministrisë lidhur me luftën kundër fenomeneve të delegimitimit dhe bojkotit kundër shtetit të Izraelit".

Në fund të dhjetorit, qeveria miratoi planet për të dedikuar 75 milionë dollarë për të luftuar lëvizjen ndërkombëtare të Dëbimit dhe Sanksioneve të bojkotit (BDS).

/Ora News.tv/