Presidenti i SHBA Donald Trump ka kërkuar fonde për murin e tij kufitar të premtuar mes SHBA dhe Meksikës për të ndalur "një krizë humanitare dhe të sigurisë në rritje".

Në fjalimin e tij të parë televiziv drejtuar kombit nga Zyra Ovale, Trump nuk shpalli një emergjencë kombëtare për të anashkaluar Kongresin për të ndërtuar pengesën që synonte ndalimin e emigrantëve të paligjshëm.

Krerët demokratë e akuzuan atë për 'mbajtjen peng' të popullit amerikan.

Mosmarrëveshja ka shkaktuar një mbyllje të pjesshme 18-ditore të qeverisë.

Presidenti republikan kërkon 5,7 miliardë dollarë për të ndërtuar një pengesë çeliku, e cila do të jepte zotimin e fushatës së tij nënshkrimit.

Por demokratët, të cilët kohët e fundit kanë marrë kontrollin e Dhomës së Përfaqësuesve, kundërshtojnë me forcë dhënien e fondeve.

Mbyllja e vazhdueshme e çerekut të agjencive federale është e dyta më e gjatë në histori, duke lënë qindra mijëra punëtorë qeveritarë të papaguar.

/Ora News.tv/