Shumë pak dihet për substancën e përdorur për helmimin e dyshuar të një agjenti të dyfishtë rus dhe të bijës së tij, tha sekretari i Home Office.

Duke folur pas kryesimit të një takimi të komitetit qeveritar Cobra, Amber Rudd tha se policia do të paraqesë detajet më vonë.

Sergei dhe Yulia Skripal u gjetën të pavetëdijshëm në Salisbury të dielën pasdite dhe mbetën të sëmurë rëndë.

Policia dëshiron të flasë me këdo që ishte në qendër të qytetit rreth asaj kohe.

Ata janë veçanërisht të prirur për të folur me njerëzit që hanin në Zizzi ose po pinin aty pranë.

Ndërkohë, ekipet e zjarrfikësve dhe të ambulancës janë thirrur në një zyrë pranë restorantit Zizzi në Salisbury, por policia refuzon të thotë nëse kjo është e lidhur me ngjarjes.

Z. Skripal, 66 vjeç dhe vajza e tij 33-vjeçare u gjetën të rrëzuar në një stol jashtë qendrës tregtare Maltings.

Shkencëtarët në objektin ushtarak britanik të kërkimit në Porton Down kanë shqyrtuar një substancë që mendohet të jetë pas kolapsit të tyre.

Duke iu referuar asaj që ajo e quajti "ngjarjet e tmerrshme" në Salisbury, Rudd tha: "Ne duhet të mbledhim të gjitha dëshmitë që mundemi.

Ne duhet të sigurohemi dhe të mos reagojmë ndaj zërave por mbi provat që mbledhin dhe pastaj do të duhet të vendosim se çfarë veprimi duhet të ndërmarrim".

Ajo tha se hetimi i policisë ka gjasa të jetë i gjatë dhe ishte e rëndësishme të siguroheshin se kishin hapësirë për të vazhduar hetimet e tyre.

Më parë, Ndihmës Komisioneri Mark Rowley, kreu i Policisë Kundër Terrorizmit, bëri thirrje për dëshmitarë.

/Ora News.tv/