Gjysma e të rriturve në Britani nuk arrijnë të identifikojnë simptomat e demencës, thotë një studim i ri.

U anketuan rreth 2.361 njerëz dhe vetëm 1% prej tyre ishin në gjendje të thonin 7 faktorët kryesorë që shkaktojnë demencën.

Gjashtë kryesorët janë alkooli, duhani, presioni i lartë i gjakut, diabeti, depresioni si dhe gjenetika. Një faktor mbrojtës që e “mposht” sëmundjen është ushtrimi fizik.

Studimi, i njohur si “Dementia Attitudes Monitor” zbuloi se më shumë se gjysma e të rriturve në Britani e njohin dikë të diagnostikuar me këtë sëmundje.

Por ishin të paktë ata që dinin se demenca mund të shkaktojë vdekjen. Një gabim i madh që dinte shoqëria është se sëmundja e demencës është pjesë e pashmangshme e moshës.

/Ora News.tv/