Alabama ka shtyrë ekzekutimin e një të burgosuri të prekur nga kanceri, i cili gjithashtu vuan nga hepatiti C pasi venat e të cilit janë shumë të dëmtuara për një injeksion vdekjeprurës. 

Ai është një nga tre burrat që planifikohet të ekzekutohet në të njëjtën ditë në SHBA.

Ekzekutimi i planifikuar i të burgosurve Doyle Lee Hamm u ndërpre mbrëmjen e së enjtes pasi stafi mjekësor i burgut nuk kishte kohë të mjaftueshme për ta përgatitur atë përpara se të skadonte mandati i vdekjes.

Më parë të enjten, Gjykata e Lartë dha urdhër për dënimin me vdekje, por para mesnatës, komisioneri i korrektimeve të Alabama, Jeff Dunn tha se ishte e pamundur të kishte "aksesin e duhur venoz".

Njeriu 61-vjeçar vuan nga hepatiti C pas viteve të përdorimit intravenoz të drogës dhe ka limfoma të qelizave B, e cila po përparon sipas avokatit të tij, Bernard Harcourt, i cili u përpoq të ndalonte injektimin vdekjeprurës.

Harcourt argumenton se injektimi do të ishte "një ekzekutim i bezdisshëm, i dhimbshëm dhe i përgjakshëm", pasi venat e Ham rrezikohen rëndë.

Prokurori i Përgjithshëm i Shtetit Steve Marshall thotë se ekzekutimi nuk do të ndalet.

Hamm ka qenë në rreshtin e vdekjes së Alabama që nga viti 1987 për vrasjen e nëpunësit të motelit Patrick Cunningham në një grabitje në të cilën u morën 410 dollarë.

/Ora News.tv/