Në Berat reshjet e shiut janë ndalur, por prurjet e lumit Osum janë shtuar si rezultat e reshjeve intenisve që ranë në Skrapar.

Lumi Osumi ka përmbytur disa toka bujqësore dhe disa banesa në fshatin Morave të njesise administrative Otllak ne bashkine e Beratit. 

Katër banesa janë përmbytur në kete fshat totalishte, ndersa në 10 banesa të tjera uji është futur ne katet e para. 

Banorët kanë arritur të shpëtojnë bagëtite, ndërkohë që tokat bujqësore janë nën ujë.

/Ora News.tv/