Shqipëria është vendi me pagën mesatare më të ulët në Evropë dhe në rajon. Të dhënat e Wikipedias të cilat i referohen të dhënave të INSTAT dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar nxjerrin në pah se në Shqipëri  paga mesatare mujore kap nivelin e 347 eurove.

 Ndërkohë vendet e rajonit kanë një pagë mesatare më të lartë duke nisur nga Kosova me 405 euro,Mali i Zi me 509 euro dhe Serbia me 407 euro .Nga të dhënat konstatohet se  paga mesatare në Shqipëri  është më e ulëta në Europë, me përjashtim të Bjellorusisë, Moldavisë dhe Ukrainës. 

Vendi me nivele më ta larta të pagës në Evropë renditet  Zvicra me 4,421 euro në muaj, e ndjekur nga Islanda dhe Norvegjia.

Sipas të dhënave  paga në Shqipëri  e llogaritur me shpenzimet e përditshme mbetet sërish më e ulëta në Evropë çka tregon se kosto e jetesës në Shqipëri është mjaft e lartë në krahasim me pagën. 

Qytetarët shqiptarë paguhen pak ndërsa çmimet e produkteve janë të larta duke e vështirësuar jetesën. 

Përsëri Mali i Zi e ka  Më të lartë pagën sipas fuqisë blerëse çka do të thotë qytetarët në këtë vend e kanë më të lehtë të përballojnë blerjet e ditës pasi rroga është e  mjaftueshme për të blerë produkte të ndryshme. Të dhënat e analizuara në Wikipedia i referohen tremujorit të parë të 2017.


/Ora News.tv/