Uashingtoni pret që Pekini të ndërmarrë një ndryshim dramatik në të gjitha politikat e tij për adresimin e kërkesave të SHBA-së, në të kundërt kjo e fundit është e përgatitur një armiqësi të gjatë, ka deklaruar zëvendëspresidenti Mike Pence.

Qëndrimi konfrontues i administratës së Trump është përshkruar nga gazetari Josh Rogin në një artikull opinioni në Washington Post.

Ai tha se Pence i kishte komunikuar këtë gjë gjatë një fluturimi në bordin e Forcave Ajrore Dy.

SHBA dëshiron që Kina të ofrojë zgjidhje për një gamë të gjerë ankesash, nga mbrojtja e pronësisë intelektuale deri tek pretendimet territoriale në Detin e Kinës Jugore.

Presidenti kinez Xi Jinping gjithashtu pritet të bëjë një zotim për të ndryshuar sjelljen ekonomike, ushtarake dhe politike të Pekinit gjatë takimit të tij me Presidentin e SHBA Donald Trump gjatë samitit të G20 në Buenos Aires më 30 nëntor.

"Nëse Uashingtoni nuk është i kënaqur, do të nisë "një luftë e ftohtë", sipas Rogin.

" Shumëçka nga kjo do të varet nga Argjentina", ka thënë Pence.

"Qëndrimi i presidentit është se ne duam të sigurohemi se ata e dinë se ku qëndrojmë, atë që ne jemi të përgatitur për të bërë, kështu që ata mund të vijnë në Argjentinë me propozime konkrete që nuk adresojnë vetëm deficitin tregtar me të cilin ne përballemi ... Ne jemi të bindur se Kina e di ku qëndrojmë ne. "

Pence tha se SHBA është "në një pozicion të fortë" për një përshkallëzim të mundshëm të luftës tregtare që  tashmë ka ndërmarrë përballë Kinës.

Ai shtoi se SHBA  nuk do të tërhiqet nëse Pekini vendos të vazhdojë politikat e tanishme.
Uashingtoni po nxit presionin ndaj Pekinit gjatë viteve të fundit, duke imponuar tarifa për mallrat kineze dhe kohët e fundit duke e akuzuar Kinën për ndërhyrjen në politikën e brendshme të SHBA.

Pekini duket se nuk ka ndërmend të pranojë. Ai iu përgjigj tarifave të SHBA me masat e veta proteksioniste dhe vazhdon programin e  tij  të investimit prej një milion dollarësh me një brez, i cili synon të sigurojë rrugë të tjera të qëndrueshme tregtare për furnizuesit dhe klientët e saj më të rëndësishëm.

/Ora News.tv/