Teknologjia ka përparuar shumë shpejt në Shangai.

Do të kete "shtypur" një urë rrëshire prej 15 metrash nga një printer 3D, e cila do të instalohet në parkun qendror në zonën e Taopu.

Duke matur 15.25 metra të gjatë, 3.8 metra të gjerë dhe 1.2 metra të lartë, ura u ndërtua në shtresa nga një sistem printimi 3D i zhvilluar nga Shanghai "Construction Group". U deshën 35 ditë për të përfunduar.

Ky lloj materiali mund të përballojë ekspozimin afatgjatë ndaj diellit dhe shiut dhe për të siguruar që ura të plotësojë standardet kombëtare të ndërtimit.

Ura mund të përdoret për rreth tre dekada, tha Chen Xiaoming, zëvendës-inxhinier kryesor i grupit.

"Ura ka një ngarkesë prej 250 kg për metër katror, që do të thotë se së paku katër të rritur mund të ecin në të në të njëjtën kohë për metër katror", tha Chen.

Teknologjia e printimit 3D, e konsideruar si një mënyrë eko-miqësore për të ndërtuar, kërkon më pak punë njerëzore dhe nuk prodhon pluhur dhe mbetje ndërtimore.

/Ora News.tv/