Sistemi i qendrave tregtare ‘Westfield’ po shitet për 24.7 miliardë dollarë në një marrëveshje të re.

Grupi francez i pronave të qendrave tregtare ‘Unibail-Rodamco’ po ofron 7.55 dollarë për aksion në biznesin australian.

Korporata Westfield ka 35 qendra tregtare në Britani të Madhe dhe SHBA, ndërsa Unibail-Rodamco ka 71 qendra në Evropë.

Unibail-Rodamco tha se blerja do të rezultojë një progres i markës famëkeqe të Westfield.

Përvetësimi është marrëveshja e dytë kryesore që përfshin pronarët e qendrave tregtare.

Në një deklaratë të përbashkët, Unibail dhe Westfield thanë se do të arrinin 100 milion euro kursime në vit.

Christophe Cuvillier, shefi ekzekutiv i Unibail-Rodamco, tha se blerja e Westfield shton një numër tregjesh të reja atraktive me pakicë në Londër dhe zonat më të pasura të ujëmbledhësve në Shtetet e Bashkuara.

Cuvillier tha se do të ulë koston e reklamave dhe marketingut.

Ai tha se duke përdorur markën e njohur Westfield, të cilën synon të vendosë nëpër qendrat e saj kryesore në Paris, Barcelonë, Vjenë dhe Varshavë, ajo do të mund reduktojë shpenzimet e reklamave.

Grupi pritet të shesë 3 miliardë dollarë gjatë viteve të ardhshme, gjë që do të përfshijë heqjen e disa qendrave tregtare më të vogla.

/Ora News.tv/