Bashkimi Evropian "po ndjek nga afër protestat në Iran, rritjen e dhunës dhe humbjen e papranueshme të jetës njerëzore".

Kështu  theksoi Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Europian, Federica Mogherini, duke nënvizuar se "demonstrata paqësore dhe liria e shprehjes janë të drejta themelore që zbatohen për çdo vend dhe Irani nuk bën përjashtim.

" Ne presim që të gjithë njerëzit e përfshirë të përmbahen nga dhuna ", tha Mogherini.

"Irani po zbaton marrëveshjen, siç është certifikuar nëntë herë nga Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike. Bashkimi Europian - si një fuqi shumëpalëshe dhe e besueshme - do të vazhdojë të punojë që marrëveshja të zbatohet nga të gjitha palët, "tha Mogherini.

/Ora News.tv/