Një polic rus ishte filmuar duke u ngjitur pas një makine të vjedhur, ndërsa shkatërron dritaren e pasme të saj për të hyrë brenda. Pamjet janë filmuar nga një shofer kamioni aty pranë.

Shoferi i automjetit u tërhoq nga Toger Maxim Mamaev në një qytet në Siberinë perëndimore për të cilin thuhet se po ngiste nën ndikimin e alkoolit. Kur oficeri Mamaev hyri në anën e shoferit të automjetit, Renault shpërtheu në shpresën se do të hidhte në erë zyrtarët.

Megjithatë, në pamjet e ngarkuara në faqen e Instagram të departamentit të policisë rajonale të trafikut, oficeri Mamaev kërceu mbi bagazhin e makinës në lëvizje dhe menjëherë filloi të godiste dritaren e pasme me pistoletë ndërsa makina vazhdoi të shpejtonte në autostradë.

Ndërkohë, partneri i Mamaev, oficeri Igor Afonin, e ndoqi automjetin e arratisur në makinën e tij të patrullimit duke i bërë thirrje në mënyrë të përsëritur shoferit, nëpërmjet një altoparlanti.

Ndjekja e shkurtër erdhi në një fund të papritur kur oficeri Mamaev fitoi hyrjen në brendësi të automjetit përmes dritares së prapme të thyer dhe solli shoferin në një ndalesë. Më vonë ndodhi që shoferi ishte i dehur dhe ishte gjithashtu një hajdut, pasi makina ishte rrëmbyer nga një pensionist. Zyrtari Mamaev tha se veprimi i tij i rrezikshëm ishte "i nevojshëm për të vepruar për të ndaluar shoferin e dehur që mund të dëmtonte njerëzit përreth, duke përfshirë edhe këmbësorët".


Инспектор ДПС в Ишиме задержал пьяного угонщика, запрыгнув в движущуюся машину через разбитое заднее стекло  ГИБДД Тюменской области в Instagram: https://www.instagram.com/gibdd72 Инспектор ДПС в Ишиме задержал пьяного автоугонщика. Инцидент произошел 16 февраля на ул.К.Маркса. Автоинспекторы подъехали к автомобилю «Рено Логан», в отношении водителя которого в дежурную часть поступило сообщение, что он управляет автомобилем в пьяном виде.  Лейтенант полиции Максим Мамаев попытался проверить, кто находится за рулем, но водитель резко рванул вперед. Задняя дверь автомобиля оказалась заблокированной, тогда лейтенант зацепился за багажник. Его напарник Игорь Афонин стал преследовать «Рено» на патрульном автомобиле, требуя от водителя по громкоговорящей установке остановиться.  Максим Мамаев во время движения одной рукой держался за крышку багажника «Рено», а второй попытался разбить заднее стекло автомобиля рукой. После неудачной попытки разбил стекло пистолетом и на ходу проник в салон автомобиля, удержал водителя и остановил машину.  Вся операция по задержанию продлилась несколько секунд. Вскоре выяснилось, что водитель «Рено» не только был пьян, но оказался угонщиком. Иномарку он угнал у пенсионера, перевозившего его на исправительные работы, которые 20-летнему ишимцу были назначены судом за кражу. Показания алкотестера водителя «Рено» составили 0,90 мг алкоголя на титр выдыхаемого воздуха.  Максим Мамаев, задержавший угонщика – обычный инспектор ДПС. Решение запрыгнуть на преследуемый автомобиль он принял исходя из того, что «нужно было действовать, чтобы остановить пьяного водителя, который мог принести вред окружающим людям, в том числе пешеходам».

A post shared by  Госавтоинспекция72 (@gibdd72) on

/Ora News.tv/