Dy policë, duke përfshirë një ekspert të armëve të zjarri i konsideruar "hero", janë pezulluar nga detyra për shkak të mesazheve të tyre ku diskutonin mbi viktimat e përdhunimit dhe kërkonin një akt seksual nga dikush që ata e quanin "viktimë e zjarrtë e krimit".

Scotland Yard hapi një hetim të madh në sjelljen e punonjësve të Policisë Metropolitane pasi mësuan për mesazhet shqetësuese gjatë një rasti të palidhur. Materiali tronditës doli në dritë për shkak se mesazhet u ishin dorëzuar aksidentalisht avokatëve.

Sipas Daily Mail, një nga oficerët e pezulluar është PC Edward Bengree, 36 vjeç, i cili ka punuar në Aeroportin e Heathrow. Ai mori një çmim trimërie në 2016 për të shpëtuar jetën e një djali që kishte mbetur pa frymëmarrje.

Ai u përshëndet nga Zëvendës Komisioneri Craig Mackey si një "shembull fantastik".

Ai tani përballet me pyetjen mbi mesazhet abuzive, homofobike dhe raciste të gjetura në telefonin e tij që datonin prej gjashtë vjetësh.

Zyrtari i dytë është Detective Constable John Taylor nga njësia e elitës së grupit Met, Trident. Ai gjithashtu është pezulluar pasi dyshohet se ka diskutuar sulmet seksuale ndaj viktimave të krimit në një furgon policor në Bengreen.

Në një mesazh të tyre thuhet: "Do të sjellim disa viktima të nxehta të krimit". Bengri përfundoi bisedën duke thënë: "Unë nuk e fal këtë. E sfidoj. Stop. "

Tekste të tjera, tregojnë duke diskutuar marrëdhënie seksuale me një striptiste që ishte arrestuar dy muaj më parë.

Bengree duket se sugjeron se stripper kishte flirtuar me kolegun e tij për të dalë nga telashe, të cilave detektivi u përgjigj: "Ha, ha ha. Unë nuk mund të kujdesem më pak ".

Midis policëve ka pasur mesazhe homofokike si dhe raciste referuar futbollistit Ashley Cole si dhe tallje me viktimat e krimit.

/Ora News.tv/