Do të futet një sistem emigrimi i bazuar në aftësi për të "marrë kontrollin mbi kufijtë tanë" kur të përfundojë lëvizja e lirë nga BE, njofton sekretari i shtetit britanik.

Ajo do të përqëndrohet në "talentin dhe eksperiencën e njerëzve", në vend të origjinës së tyre ", tha Sajid Javid më vonë.

Sistemi, që do të ndahej në periudhën nga viti 2021, do të heqë kapakun nga punëtorët me kualifikim të lartë si mjekët dhe inxhinierët.

Një mosmarrëveshje midis ministrave mbi një pagë minimale prej 30,000 paundësh për viza ka gjetur zgjidhje

Disa anëtarë të kabinetit u shqetësuan se shuma e vendosur do të kufizonte aftësinë e bizneseve dhe shërbimeve për të rekrutuar staf të mjaftueshëm.

Por është arritur marrëveshje ndërmjet ministrave.

Kushtet e saj do të bëhen publike kur Letra e Bardhë, që përcakton planet për emigracionin, të botohet sot në mëngjes.

Plani shumë i vonuar lë jashtë synimin e mbajtur gjatë për të ulur migrimin neto në më pak se 100,000 paund në vit.

Por qeveria ka thënë se është ende e angazhuar për atë objektiv.

/Ora News.tv/