Eksperët e verës kanë dhënë lajmin më të mirë për konsumuesit e kësaj pije alkoolike. Në momentin që pini verë, në tru aktivizohen disa lëndë gri që japin rezultate shumë të mira rreth mënyrës së të menduarit.

Shkencëtari Yale Gordon Shepherd tregon se akti i pirjes së verës është një proces i përbërë që përfshin elementë të ndryshëm si mënyra se si e gjuha e lëviz verën në gojë dhe hundja i përgjigjet aromës.

Në një intervistë për Radion Publike Kombëtare, ai shpjegoi se studimi shkon përtej analizës duke u përqendruar tek pijanecët. Truri luan një rol të rëndësishëm në kuptimin e shijes së verës, gjë të cilën specialisti e krahasoi me mënyrën si sytë i perceptojnë ngjyrat.

“Objektet që shohim nuk kanë ngjyrë por ndikimi i dritës bën që të marrin ngjyrë. Është si drita që godet sytë tanë dhe aktivizon sistemin e trurit që krijon ngjyra nga këndvështrime të ndryshme. Në mënyrë të ngjashme, molekulat e verës nuk kanë shije apo aromë por kur stimulojnë trurin, krijohet aroma dhe ngjyra,” – tha ai.

Pra duke shijuar një gotë verë, ju e angazhoni trurin me një aktivitet të mirë.

/Ora News.tv/