Franca ka thënë se është e gatshme të dërgojë më shumë anije policie në bregun e saj në veri për të parandaluar përleshjet e mëtejshme midis peshkatarëve francezë dhe atyre britanikë.

Autoritetet thanë se do të rrisin praninë e policisë "nëse është e nevojshme" për të parandaluar në rast të përsëritjes së përleshjeve në të cilat anijet u përplasën dhe u hodhën gurë.

Peshkatarët francezë dërguan afro 40 anije për t'u përballur me rivalët e Mbretërisë së Bashkuar që ata akuzojnë për pakësimin e stoqeve të skeleteve jashtë Normandisë.

Por britanikët thonë se ata kanë ligjërisht të drejtë të peshkojnë atje.

Zyrtari lokal Ingrid Parrot tha se situata ishte "jashtëzakonisht e tensionuar" dhe të dyja palët kishin hedhur objekte kundrejt njëri-tjetrit.

/Ora News.tv/