Parlamenti i Australisë po ballafaqohet me thirrjet për ndalimin e seksit midis politikanëve dhe stafit të tyre pas një marrëdhënie midis zëvendëskryeministrit të Australisë dhe ish-këshilltares së tij, çka shkaktoi debat kombëtar.

Thirrjet vijnë pas zbulimit të debatueshëm që udhëheqësi i Partisë Kombëtare, Barnaby Joyce, është ndarë nga gruaja e tij pasi pati një fëmijë me një ish-këshilltare.

Cathy McGowan, një deputete e pavarur, tha se po shqyrton një kërkesë për ndalimin e këtyre marrëdhënieve. "Praktika e mirë në vendin e punës përfshin pritshmëri të qarta për sjelljen," tha znj. McGowan.

Historia u shfaq në faqen e parë të tabloidit "Sydney Daily Telegraph", së bashku me një fotografi të stilit të paparacit të ish-këshilltares shtatzënë të z. Joyce, Vikki Campion, me titullin "Bundle of Joy".

Raporti nxiti një deklaratë të zemëruar nga Natalie Joyce, gruaja e Joyce prej 24 vjetësh, me të cilët ka katër vajza, më e madhja e të cilëve është 20 vjeçe.

Bob Katter, një deputet i pavarur, tha se ai do të konsideronte mbështetjen e mocionit të z. McGowan. "Jo staf, ju lutemi, jo staf," tha ai për Sky News. "Ju jeni në një pozitë të tillë jashtëzakonisht me ndikim".

Z. Joyce tha se divorci ishte një nga "dështimet më të mëdha" të jetës së tij.

"Unë them se një nga dështimet më të mëdha në jetën time ishte fundi i martesës sime," tha ai për ABC News.

/Ora News.tv/