Nuk ka asgjë më të keqe se të shtriheni në krevat dhe të mos bëni gjë tjetër vec se të rrotulloheni sa në njërën anë në tjetrën.

Para se të merrni pilula për gjumë, ju mund të bëni një masazh të vogël për këmbët. Një doktoreshë ka treguar sekretin për të fjetur më shpejt duke prekur gishtërinjtë dhe mesin e shputës.

Shikoni më poshtë veprimet që duhet të bëni vetëm 2 minuta për të zhdukur përfundimisht insomninë.

Çfarë është insomnia?

Insomia është një crregullim i hipotalamusit apo qendrave të stimulimit të gjumit në tru, gjë që sjell tek disa njerëz pamundësinë për të fjetur. Zakonisht të prekurit nga ky crregullim, kanë vështirësi për të fjetur apo për të qëndruar në gjumë për një periudhe normative. Zakonisht të prekurit ngrihen shpesh gjatë natës apo shumë herët në mëngjes.


/Ora News.tv/