Shefi ekzekutiv i Amazon, Jeff Bezos është bërë personi i parë në botë që ka një pasuri që tejkalon 100 miliardë dollarë në renditjen vjetore të Forbes në listën e mongolëve të botës.

Kjo arritjet e tij i atribuohet ndikimit në rritje të Bezos dhe kompanisë që ai themeloi në 1994 si një librari në internet.

Amazon shet pothuajse çdo gjë që mund të imagjinohet në internet.

Forbes vlerëson pasurinë e Bezos rreth 112 miliardë dollarë që nga 9 shkurti duke u rritur me rreth 73 miliardë dollarë nga viti i kaluar për shkak të rritjes së çmimit të aksioneve të Amazon.

/Ora News.tv/