Nepali ka ndaluar alpinistët që të ngiten vetëm në malet e saj përfshirë pikën më të lartë të botës, malin Everest, në një përpjekje për të zvogëluar aksidentet.

Rregullat e reja të sigurisë gjithashtu ndalojnë amputimet e dyfishta dhe alpinistët e shkujdesur nga përpjekjet për të arritur kulmin më të lartë të botës.

Një zyrtar i turizmit tha se ligji ishte rishikuar për ta bërë më të sigurt alpinizmin dhe për të ulur vdekjet.

Një numër rekord i alpinistëve janë përpjekur të ngjiten në Everest këtë vit.

Numri i të vdekurve deri më tani këtë sezon qëndron në gjashtë persona, përfshirë 85-vjeçarin Min Bahadur Sherchan, i cili vdiq duke u përpjekur të kërkojë titullin e tij si personi më i vjetër në botë për të arritur në krye të Everestit.

Alpinisti i njohur zviceran Ueli Steck, vdiq gjithashtu gjatë ngjitjes.

/Ora News.tv/