WhatsApp ka vendosur të bëjë një ndryshim të madh - një që mund t'ju kushtojë shumë para nëse nuk jeni të kujdesshëm.

Aplikacioni më i popullarizuar i mesazheve në botë ka konfirmuar planet për të nxjerrë një sistem pagesash që do t'i lejonte përdoruesit të transferonin në mënyrë të sigurt paratë me njëri-tjetrin.

Njoftimi vjen pas WhatsApp ka kryer një periudhë të kufizuar testimi me rreth një milion përdorues.

Kompania filloi me Indinë - ku ka rreth dy milionë përdorues.

Çdokush që dëshiron të përfitojë nga ndryshimet e reja do të duhet të lidhë llogarinë e WhatsApp me llogarinë e tyre bankare.

Platformat e tjera të mesazheve, të tilla si WeChat në Kinë, tashmë lejojnë pagesa mobile dhe janë provuar të jenë popullore.

Kjo gjithashtu do të thotë se përdoruesit e zhurmshëm do të kenë një mënyrë tjetër për të zbrazur kuletat e tyre dixhitale pa pasur nevojë të largohen nga shtëpia.

Ndryshimet mund të ndihmojnë në ndalimin e përhapjes së mashtrimeve në WhatsApp.

Një mashtrim merr formën e një mesazhi zyrtar që duket se paralajmëron njerëzit që "shërbimi i provës" i aplikacionit të mesazheve të njohura të çastit po i vjen fundi.

"Të dhënat tona tregojnë se shërbimi juaj i testimit WhatsApp tejkalon periudhën njëvjeçare," thuhet.

"Në përfundimin e periudhës së provës WhatsApp-i juaj nuk do të jetë më në gjendje të dërgojë ose të marrë mesazh. Për të vazhduar përdorimin e WhatsApp pa ndërprerje, na duhet që të abonoheni për ndonjë nga periudhat e abonimit tonë. "

Cilado mesazh që mund të merrni, WhatsApp nuk do të vendosë tarifa për përdorimin e këtij shërbimit, pavarësisht nëse dëshironi apo jo që të bashkëngjitni llogarinë tuaj bankare.


/Ora News.tv/