Një pikturë e Claude Monet është shitur në ankand për 110.7 milion dollarë. Ky është një rekord i ri botëror për një vepër të artistit francez.

Monet  përfundoi pikturën e vajit në vitin 1980. "Monet Haystacks", që përbëhet nga një seri pikturash, përshkruan jetën rurale pranë shtëpisë së tij në rajonin e Normandisë.

Është hera e parë që një shumë  impresioniste shitet për më shumë se 100 milion dollarë.

Në ankandin e fundit në vitin 1986 arriti çmimin  2.5 milionë dollarë.

Deri atëherë piktura ishte në duart e një familje që bleu e nga tregtari artistit dhe e mbajti për gati 1 shekull.

Në një njoftim për shtyp Sotheby tha se piktura është vepra e nëntë me e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand.

Blerësi i saj mbetet anonim.

Seria e Haystacks Monet kishte 25 piktura, shumica e të cilave vareshin në galeritë e artit në të gjithë botën.

Kjo është një nga vetëm katër veprat e tij që del në ankand këtë shekull.

Nymphéas en fleur ishte piktura më e shtrenjtë Monet, e cila u shit për 84.7 milion dollarë në maj 2018.

/Ora News.tv/