Një mjek nga Malajzia është akuzuar për mbushjen e një pike yoga me gaz monoksid karboni që gradualisht rrjedh nga pajisjet e stërvitjes, duke helmuar gruan dhe fëmijën e tij deri në vdekje.

Khaw Kim-sun, një anestezist 53-vjeçar, nuk ka pranuar fajin në gjyqin e tij në Hong Kong për vrasjen e dy anëtarëve të familjes, të cilët u gjetën të vdekur në një makinë të parkuar në 2015.

Kim-sun kishte treguar për kolegët në universitet ku ai punoi se dy topa të mbushura me gaz do të përdoreshin për një eksperiment. Ai gjithashtu sugjeroi se ai kishte planifikuar të shfaroste brejtësit në shtëpinë e tij. Prokurorët pohojnë se ai vendosi një plan për të helmuar gruan me gaz, sepse ajo nuk pranoi t'i japë atij divorcin.

Kim-sun është akuzuar për vendosjen e një "topi ushtrimesh" në pjesën e prapme të një automjeti të drejtuar nga gruaja e tij, Wong Siew. Gjatë procesit gjyqësor në Hong Kong u dëgjua se Siew dhe vajza e saj 16 vjeçe u gjetën të vdekura brenda një Mini Cooper të verdhë më 22 maj 2015.

Një postmortem zbuloi se çifti kishte vdekur nga thithja e monoksidit të karbonit, por burimi i gazit nuk u gjet që të kishte dalë nga automjeti.

Policia pastaj ngriti dyshimet rreth një topi që përdoret për ushtrimet yoga brenda vetyrës.  Të mërkurën, gjykatës iu tha se objektivi i mundshëm i gazit ishte Wong Siew dhe jo vajza e çiftit.

"Gjëja e fundit që i akuzuari donte ishte që 16 vjeçarja të vdiste", tha Andrew Bruce SC, kryeprokuror.

"Por nëse ai person e dinte se çfarë ishte në veturë, që ishte monoksidi i karbonit dhe e dinte se ishte një gaz i rrezikshëm që do të të vriste, mund ta konfirmosh se ky person kishte vrasje në mendjen e tij", shtoi ai. Gjyqi vazhdon.

/Ora News.tv/