Një ministri i qeverisë ka dhënë dorëheqjen nga detyra për shkak se kishte munguar në Dhomën e Lordëve, në momentin kur ai duhet të ishte për t'iu përgjigjur pyetjeve.

Michael Bates, ministër në Departamentin për Zhvillim Ndërkombëtar (DfID) që nga viti 2016, tha se ai ishte "tërësisht i turpëruar që nuk isha në vendin tim" për pyetjen, dhe doli jashtë duke dhënë dorëheqjen, e shoqëruar me fjalën "jo" nga të tjerët.

Megjithatë, jo më shumë se 10 minuta më vonë, dorëheqja është refuzuar dhe duket se Bates do të vazhdojë detyrën në postin e tij.

Dorëheqja e shkurtër ishte një nga vitet më dramatike të tij, ndërsa që nga viti 2018, ai ka qenë Lord.

Diskutimet po bëheshin për t'iu përgjigjur pyetjeve nga baronesha e çështjeve të punës, Ruth Lister.

"Unë dua t'u ofroj falje të sinqerta Baroneshës Lister për mosmarrëveshjen time kur nuk jam në vendin tim për t'iu përgjigjur pyetjes së saj për një çështje shumë të rëndësishme në fillim të pyetjeve," tha Lord Bates.

"Gjatë pesë viteve në të cilat kam pasur privilegjin për t'iu përgjigjur pyetjeve të dërguara në kutitë e dërgimit në emër të qeverisë, kam besuar gjithmonë se duhet të ngrihemi në standardet më të larta të mundshme të mirësjelljes.

Unë jam tërësisht i turpëruar që nuk jam në vendin tim dhe për këtë arsye do të ofroj dorëheqjen time kryeministrit me efekt të menjëhershëm. Kërkoj falje. "

/Ora News.tv/