Mijëra rumunë që punojnë jashtë vendit u bashkuan me demonstruesit në Bukuresht të Rumanisë të premten kundër korrupsionit dhe përpjekjeve të Partisë Social Demokratike për të dobësuar gjyqësorin.

Me flamuj rumunë në dorë, ata këndonin "partitë e hajdutëve" dhe kërkuan dorëheqjen e qeverisë.

Qeveria rumune sipas Euronews, konsiderohet të jetë një nga më të korruptuarat  në Evropë. Sistemi gjyqësor rumun është vënë nën vëzhgim të veçantë nga Brukseli.

Një qytetar rumun që jeton në Spanjë tha: "Ne duam të shihemi si një vend normal, jo si i padëshirueshëm. Qeveria duhet të na japë këtë mundësi, nuk duam të jemi të poshtëruar në të gjithë botën. Ky është demonstrimi i rumunëve që jetojnë jashtë vendit. Ne kemi duruar mjaft, duhet të jemi të bashkuar - fitore për Rumaninë! "

Një tjetër që jeton në Itali thotë: "Ne kemi pasur mjaft, qeveria është e korruptuar, ata duhet të zëvendësohen nga të rinjtë, me një mënyrë të re të të menduarit".

Gjatë protestës pati përplasje midis demonstruesve dhe policisë.

Mendohet se miliona njerëz po largohen nga vendi për shkak të korrupsionit.

Sipas Eurostat, 20 për qind e rumunëve në moshë pune jetojnë në një vend tjetër të Bashkimit Evropian.

/Ora News.tv/