Enjtje, probleme të zorrëve, një ndjenjë hidhërimi dhe rritje të oreksit janë  disa nga simptomat që sipas Ekspertëve në Industrinë Ushqimore mund të sinjalizojnë një tepricë të majave në dietë.

 Kjo është arsyeja pse një dietë që mund të zvogëlojë sasinë e saj jo vetëm që ndihmon ata që vuajnë nga intolerancat e veçanta ose alergjitë, por gjithashtu mund të ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore dhe Wellness.

Majaja  përdoret në prodhime buke, por jo vetëm. Ajo është e pranishme në verë, birrë dhe disa lloje djathërash që i nënshtrohen proçeseve të fermentimit.

Sipas ekspertëve në fushën e të ushqyerit, shmangia e konsumit të tepërt të majave mund të parandalojë fillimin e problemeve shëndetësore si sindroma e  zorrëve nervoze, dysbiosis (një ndryshim i enzimeve dhe florës bakteriale të zorrëve), diarre dhe dhimbje koke.

Për fat të mirë simptoma të përkohshme sepse nëqoftëse konstatohet intolerancë, majaja duhet të  eleminohet.

Ashtu siç sugjerohet nga Dr. Valentina Schirò, një biologe e dietistëve e specializuar në Shkencën e Ushqimit, preferohen ushqime të tilla si: drithërat dhe derivatet e saj,  mishi dhe peshku.

 Sipas një sondazhi të fundit të kryer nga Vitavigor, një kompani historike e bukës dhe produkteve të pjekjes, pothuajse 90% e italianëve  kanë pranuar se janë të gatshëm të blejnë produkte pa maja edhe nëse nuk vuajnë nga ndonjë patologji.

Për një të tretën e të intervistuarve, produktet pa maja janë më të mira  dhe të një  cilësie më të lartë. Për 27.6% ata janë më të lehtë ose shkaktojnë më pak ënjtje, për 24% ato janë padyshim më të shëndetshëm, 7.3% kuriozitet ndërsa për një tjetër 7.3% ata janë më të tretshëm.

Një zgjedhje vendimtare dhe gjithnjë e më e shpeshtë, pavarësisht nga fakti se çmimet e produkteve pa maja janë më të larta se ato të zakonshme, siç është vërtetuar nga një studim i Observatorit Kombëtar Federconsumatori. Kërkesa për produkte pa maja është gjithnjë e më e rëndësishme dhe po udhëheq kompanitë për të ofruar një shumëllojshmëri më të madhe të produkteve që janë në gjendje të kënaqin këtë kërkesë.

Çrregullimet gastrointestinale mund të shfaqen mbi të gjitha për shkak të konsumit të tepërt të produkteve me përmbajtje të lartë të majave. 

Kjo është arsyeja pse ulja e sasisë është e mirë për shëndetin.

/Ora News.tv/