Masturbimi ekstrem vret deri në 100 gjermanë në vit për shkak të teknikave të rrezikshme dhe dëshirave të rrezikshme seksuale, ka pohuar një mjek.

Sipas Dr Harald Voss, shkaku më i zakonshëm i vdekjes është mbytja kur njerëzit kërkojnë një përvojë seksuale "të lartë" duke privuar veten nga oksigjeni - i njohur edhe si asfiksifikimi erotik.

Por ai thotë se shumë vdekje të lidhura me masturbimin nuk raportohen pasi anëtarët e familjes së të ndjerit janë tepër të turpëruar ose të zënë ngushtë për të zbuluar gjendjen e vërtetë në të cilën u përballën të dashurit e tyre.

Dr Voss raporton se një njeri në Hamburg, besohet të ketë vuajtur nga një vdekje autoerotike [një term tjetër për vdekjet që lidhen me vetë-kënaqësinë seksuale] , i cili u mbulua me djathë me feta, nxori trikon e najlonit në pjesën e sipërme, vuri një mushama dhe më pas vuri një qese plastike në kokën e tij, teksa ndodhej pranë një ngrohësi të ndezur.

Në një rast tjetër, një grua zbuloi trupin e pajetë të djalit të saj me dritat e pemës së Krishtlindjes të kapura në thithat e tij. Ai ishte elektrizuar duke gjetur vdekjen.

Masturbimi i rrezikshëm duket se favorizohet nga njerëz të të gjitha moshave, thotë Dr Voss, por shumica e viktimave janë burra sepse gratë kanë tendencë të "jenë më të kujdesshme".

Mjekësia Ligjore në Hamburg regjistroi 40 vdekje aksidentale autoerotike midis 1983 dhe 2003 ku viktimat janë të moshës ndërmjet 13 dhe 79 vjeç.

Dr Voss thotë se ndërsa është e vështirë të kuptohet, ndjenja e pafuqisë dhe rritja e ndjenjës së rrezikut janë disa nga arsyet që njerëzit rrezikojnë siklet, lëndim dhe ndonjëherë vdekje për euforinë e nxitur kryesisht nga droga.

/Ora News.tv/