450 milion lekë për tre vite është fondi në mbështetje të ndërmarrjeve sociale, një nismë e cila nxit punësimin për personat e grupeve në nevojë.

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, tha gjatë interpelancës me përfaqësues të organizatave fitimprurëse se ata që përfitojnë duhet të plotësojnë kushtet sociale dhe ekonomike.

"Bëj një apel të parë për të gjitha organizatat fitimprurese për ta shfrytëzuar kërtë program të mbrojtjes dhe përfshirjes sociale si instrument real në funksion të zhvillimit të qëndrueshëm në raport me punësimin".

Me këtë nismë do të synohet edhe shkurtimi i numrit të personave që trajtohen me ndihmë ekonomike./Ora News.tv/