Të gjithë ata qytetarë që do të investojnë në agroturizëm nuk do të paguajnë tatim-fitim dhe TVSH për një periudhë 2-4 vjecare. Kryeministri Edi Rama tha se standardet që duhet të plotësohen do të përcaktohen me një vendim të qeverisë. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri premtoi më shumë mbështetje të ujsjellësave ndërsa kryeministri Rama në ditën e dytë të aksionit të ujit paralajmëroi bashkitë të kontribujonë në këtë nismë ose në të kundërt sdo të marin asnjë mbështetje buxhetore.

Tirane- Kryeministri Edi Rama ka paralajmëruar ndryshime në paketën fiskale sa i përket investimeve në agro turizëm. Sot gjatë prezantimit të programit për 100 Fshatrat turistikë ai nënvizoi se do të hiqet TVSH dhe Tatim-Fitimi për të gjitha ata që do investojnë, por pa përcaktuar afat se kur do të merret ky vendim.

Edi Rama: "Lidhen me TVSh, tatim fitimin dhe një gjë e kemi të përcaktuar. Programi i lehtësirave fiskale do të jetë i limituar në kohë. Nuk do të jetë i pafund"

 Ministri i Infrastrukturës  dhe Energjisë premtoi investime në ujsjellës kanalizime për këto 100 fshatra

Damian Gjiknuri: "Kam porositur që brenda fondeve të ujësjellës kanalizimeve që ne kemi të adresojmë një pjesë të portofolit pikërisht për këto fshatra për të mos bërë xheloz të tjetër"

Pjesë e qëndrimit në këtë reformë është bërë dhe paralajmërimi i Ramës për ato bashki që nuk bëhen pjesë e aksionit të ujit

Edi Rama: "Nuk do të japim asnjë lek. Zero për investime në ujësjellësa për bashki që nuk performojnë dhe nuk cojnë përpara  me vendosmëri reformën e ujit.

 Jo çdo investim do quhet agroturizem. Për këtë këshilli i ministrave do të përcaktojë standarde te mbështetura në procedurat ndërkombëtare dhe lidhen me dhomat, hapesiren dhe prodhimin e produkteve.

/Ora News.tv/