Eksperti i njohur i ekonomisë, Ardian Civici i ftuar në "Ekopolitikë", tha se kompanitë që regjistrohen në off-shore, e bëjnë këtë thjesht për t'u shpëtuar taksave dhe ato u nënshtrohen rregullave në vendet ku operojnë.

Civici: Banka e Shqipërisë ka nxjerrë një rregullore të veçantë ku të gjitha ato që quhen banka bija, janë transformuar në banka me cikël të mbyllur shqiptare ku i nënshtrohen të gjitha rregullave që funksionojnë si banka shqiptare. 

Kapitali këtu është me cikël të mbyllur. Kur ndodhi kriza greke, asnjë nga bankat greke këtu nuk pësuan probleme.

Off-shore janë regjistrim i kompanive për të shpëtuar nga taksat e regjistrimit. Sot kapitali është ndërkombëtar. Gjithnjë e më tepër, kapitali nuk ka një emër konkret.

/Ora News.tv/