Një sistem i ri i skanimit të gjurmëve të gishtave lejon policinë të identifikojë një të dyshuar të mundshëm në një minutë.

Sipas zyrtarëve që testojnë teknologjinë, sistemi përfshin një pajisje të vogël që lidhet portalin e ri të shërbimeve biometrike për të kërkuar regjistrime të mbajtura dhe celularët, të cilët përdoren nga policët.

Policia e West Yorkshire po bashkëpunon me Home Office për një test të sistemit dhe forca është duke koduar 250 nga skanerët tek oficerët në javët e ardhshme.

Home Office tha se pritet që 20 forca të tjera të pajisen me këto skanerë deri në fund të vitit 2018.

Duke prezantuar pajisjen, e cila është si një pajisje e vogël mobile ëifi, Kryeinspektori Ian Williams tha: Për herë të parë tani mund të identifikojmë dikë në rrugë përmes gjurmëve të gishtërinjve, përmes këtyre bazave të të dhënave.

/Ora News.tv/