Nëse nuk jeni të vetëdijshëm, tringëllima është ndjesi e zhurmave të dëgjimit në vesh ose në kokë kur nuk ka ndonjë shkak ose tingull të jashtëm.

Mund të jetë një kusht i vazhdueshëm ose mund të vijë dhe të shkojë, dhe mund të ndryshojë në vëllim kështu që vuajtësit mund të përjetojnë zhurma të forta ose një zhurmë të vazhdueshme të nivelit të ulët.

Njerëzit me tringëllimë në vesh zakonisht në kokë, zhurmë, fishkëllimë, ose fërshëllimë, të cilat mund të jenë të ulëta, të larta ose të mesme.

Është shkaktuar nga një çështje brenda sistemit auditor dhe shpesh është rezultat i një kushti themelor.

Gjendja mund të ketë një ndikim serioz në jetën e një personi dhe për fat të keq, aktualisht nuk ka shërim.

Në vend të kësaj, vuajtësit këshillohen të përdorin strategji për të përballuar tingujt që dëgjojnë.

Tringëllimi i veshëve nuk mund të parandalohet gjithnjë dhe ekzistojnë të gjitha llojet e shkaqeve, por mund ta ulësh rrezikun e zhvillimit të gjendjes.

Ja se çfarë duhet të bëni për të shmangur tringëllimë në veshët.

Përdorni priza veshë në mjedise me zë të lartë.

Ekziston një zonë e kuqe që do të thotë se vëllimi yt është shumë i zhurmshëm?

Kushtojini vëmendje kësaj. Nëse jeni duke prishur veshët tuaj me muzikë dhe podkaste aq të zhurmshme, personi tjetër pranë jush mund të dëgjojë, po u bëni një dëm serioz veshëve tuaj.

Mos harroni se veshët tuaj përshtaten me tingujt që dëgjoni, kështu që nëse vazhdimisht e keni volumin me zë të lartë, çdo gjë tjetër do të duket e qetë.

Ulni volumin dhe veshët tuaj do të përshtaten. 

Jini të vetëdijshëm për infeksionet 

Tingëllimat shpesh mund të shkaktohen nga infeksionet e veshit.

 Jini të vetëdijshëm për veshët ose kufjet tuaja, duke u siguruar që të mbani ato të pastra dhe mos u ngjitni asgjë në veshin tuaj, duke përfshirë edhe pambukunët.

Nëse jeni i shqetësuar për ndërtimin e dylli të veshit, shkoni te mjeku juaj i përgjithshëm dhe jo të provoni ndonjë mashtrim në shtëpi që përfshin qirinj ose ujë të nxehtë.

Nëse punoni në një mjedis të zhurmshëm, sigurohuni që të merrni një pushim Kjo është e mirë për veshët tuaj dhe për gjendjen tuaj të mendjes, kështu që bëjeni zakon.

Nëse punoni në një mjedis të zhurmshëm - nëse kjo është një zyrë e zhurmshme ose një vend ndërtimi - sigurohuni që të planifikoni pak kohë që veshët tuaj nuk bombardohen me zë.

 Lexoni një libër kur të merrni shtëpi ose të provoni një vend në ndërgjegje.

Bëni çfarë të doni sa kohë që gjëja është e qetë.

Menaxhimi i stresit 

Stresi mund të jetë një shkas i madh për tringëllimë (dhe një mori e tërë e çështjeve të tjera). Nëse ndiheni të stresuar, bisedoni me dikë ose shkoni tek një mjek për të gjetur metodat më të mira të reduktimit të stresit për ju, ose për të parë nëse keni nevojë të bëni disa ndryshime serioze në punën dhe jetën tuaj.

 Nëse keni ndonjë problem me dëgjimin tuaj, shkoni te doktori juaj.

 Ata do të jenë në gjendje të gjejnë çfarë është e gabuar, të merrni zgjidhjen dhe t'ju japin paqe mendore ,  por gjithmonë është më mirë të shkoni shpejt.

/Ora News.tv/