Inxhinierët Japonez janë frymëzuar nga katedralet vikoriane, për të ndërtuar një ashensor që të çon në hapsirë. Ashtu si Katedralet dhe gradaçelat qëndrojnë madhështore duke zvogëluar qëndrën e tyre të gravitetit, e njëjta teknikë do të zbatohet edhe për ashensorin që do të çojë njerëzit drejt hapsirës. Inxhinierët mendojnë të ndërtojnë këtë ashensor duke përdorur si aspirancë qëndrën e gravitetit në Ekuador, pasi forca gravitacionale është më e madhe, dhe do të ketë kundërpeshë në hapsirë për të ruajtur balancat. Ky projekt është është propozuar nga inxhinieri Peter Debney, projekt i cili parashikon të nisë ashensorin e parë drejt hapësirës në vitin 2050.

/Ora News.tv/