Më parë këtë muaj, një shkëmb hapësinor me madhësinë e një rrokaqielli arriti në sistemin tonë diellor, duke shkaktuar pretendime se ishte një "objekt" i dërguar nga jashtëtokësorët.

Dhe ndërsa skanimet fillestare sugjerojnë se nuk ka gjasa të jenë dërguar nga të huajt, ne nuk duhet ta përjashtojmë këtë si një opsion, sipas një eksperti kryesor të UFO-ve.

Nick Pope, ish-kreu i projektit UFO të Ministrisë së Mbrojtjes, pohon se skanimet mund të kenë 'zgjuar inteligjencën brenda' dhe të huajt tani mund të shikojnë çdo lëvizje tonën.

Shkëmbi, i quajtur 'Oumuamua', u përplas me sistemin tonë diellor muajin e kaluar.

Shkencëtarët e udhëhequr nga Profesor Stephen Hawking, në një projekt të quajtur "Breakthrough Listen", përdorën skanera të teknologjisë së lartë për të zbuluar nëse objekti ishte dërguar nga një qytetërim i huaj - edhe pse ata gjithashtu nuk kishin gjetur ndonjë provë për këtë.

Duke folur për Online, Z. Pope pohon se kjo nuk përjashton mundësinë që "Oumuamua" të ishte dërguar nga të huajt.

Ai tha: "Përderisa asgjë nuk është gjetur akoma, ekziston një mundësi tjetër intriguese: Nëse kjo anije është një hetim i huaj, është e mundur që skanimet tona të zgjojnë inteligjencën brenda".

Ndërsa leximet fillestare të marra nga shkencëtarët tregojnë se "Oumuamua" nuk është një anije e huaj, z. Pope sugjeron se shkencëtarët mund të kenë kërkuar diçka të gabuar.

 Ai tha: "Për shkak se nuk ka ajër në hapësirë, një anije kozmike e huaj nuk do të duhej të dizajnohej në të njëjtën mënyrë si avionët tanë".

/Ora News.tv/