Pavarësisht intensitetit të lartë të borës dhe temperatura vë të ulëta aksi Qafë Thanë- Lin- Pogradec- Qafë Pllocë ka qenë gjithnjë e hapur dhe nuk ka pasur probleme me qarkullimin. Ora Neës ju sjell video nga pamjet fantastike të kësaj panorame.

Kompania e mirëmbajtjes ka punur gjatë ditës dhe natës për të mos lejuar të ketë ngrica apo borë. Hipini makinës dhe udhëtoni për të shijuar këtë pamje të mrekullueshme buzë liqenit të Pogradecit e deri në lartësinë e Qafë Plloçës në drejtim të qytetit të Korçës.

I gjithë Autoriteti Rrugor i Shqipërisë me në krye drejtorin Afrim Qendro kanë qenë në krye të detyrës gjatë këtyre ditëve ku i gjithë vendi është përfshirë nga reshjet e borës dhe temperaturat e ulëta Gjithashtu ka informuar qytetarët për gjëndjen e akseve rrugore.


Raportimi i fundit në mesditë është ky (ora 12:00, 12 janar 2019)

Gjendja e akseve kryesore të vendit
Kompanitë e mirëmbajtjes kanë punuar gjatë gjithë natës për pastrimin e rrugës nga bora dhe shpërndarjen e kripës.
Në Rajonin Jugor qarkullimi bëhet pa zinxhir.
Në Rajonin Verior: të gjitha akset e Tropojës qarrkullimi bëhet pa zinxhir.
Kukës-Bushtricë pjesërisht me zinxhir.
Domaj-Draj-Rec me zinxhir.
Në akset e qarku Dibër po punohet per hedhjen e kripës.
Kalimi bëhet me zinxhir, ose pjesërisht me zinxhir në segmentet Kuben-Vasije, Peshkopi- Qafë Drajë, Ura Cerenecit-Steblevë, Qafë Bualli-Krastë, Burrel-Komsi.
Bulqizë-Fushë Bulqizë kjo pasi era të forta bëjnë grumbullimin e borës në rrugë.
Skuraj-Peshkopi është i pastruar nga bora dhe kalimi bëhet pa zinxhir, vetëm një pjesë e këtij segmenti në Fushë Bulqizë ku bëhet grumbullimi i borës në rrugë, rekomandojmë perdorim të zinxhirëve.
Në rajonin Qendror qarkullimi bëhet me zinxhir në segmentet rrugore, si: Qafë Shllak, Lunik-Steblevë, Krujë-Sarisalltik, Trau i Dajtit, Teleferik, Antenat, Vilat Qeveritare. Qafë Priskë-Shengjergj. Qafe Priskë-Qafë Mollë./Ora News.tv/