Gjergj Gjika, kryetar i dhomës së Fasonistëve i ftuar në "Ekopolitikë" nga Aurora Sulçe në Ora News, thotë se një nga arsyet e papunësisë gjoba e vogël e tokës së papunuar, ndërsa shton se vrastare për mungesën e dëshirës për punë është ndihma ekonomike.

Pjesë nga biseda: 

Gjika: Në Shqipëri ka të gjitha punët që ka Gjermania.
Bajraba: Në Shqipëri ka 20 mijë vende pune të lira.
Gjika: Pjesa dërrmuese e atyre që ikin përfundojnë në një punë të dorës së dytë. Janë gati të mbledhin ullinjtë dhe domatet e italianëve, grekëve dhe kur vijnë këtu lënë tokën pa punuar. Një nga arsyet është se po e lë tokën pa punuar, gjobën e ke 3 mijë lekë të vjetra në vit dhe armiku numër një është ndihma sociale, e cila është vrastare për dëshirën për punën.

/Ora News.tv/