Kur dikush i shërben mafies dhe vjen një moment që një punë duhet ndërprerë, pasi janë krijuar rrethana dëmtuese për mafien, prej kësaj vjen një urdhër i prerë për ushtarin e saj: “Ndërprit gjithçka duke marrë përsipër fajin, sakrifiko dinjitetin tënd që të mos dalë se ka dorë mafia!” 

Kështu ndodhi edhe me Gjergj Zefin pasi mafia e krijuar në Ministrinë e Punëve të Brendshme, me në krye Saimir Tahirin ra nga fuqia, dhe donte t’ i mbyllte të gjitha aferat e pista kompromentuese që kishte nisur, duke përfshirë edhe gjobvënien mafioze.

Sa kohë që Ministër i Punëve të Brendshme ishte Saimir Tahiri, sponsori dhe tutori i Gjergj Zefit, ky i fundit tallej me fletë-thirrjet e gjykatës që i vinin për në gjyqin e hapur pas padisë ndaj tij të z. Ylli Ndroqi. 

Siç dihet fletë-thirrjet mbajnë paralajmërimin standard se mosparaqitja ka si pasojë sjelljen e personit forcërisht. Por forcën e kam unë, thoshte Gjergj Zefi. Kur iku Saimir Tahiri mbeti drejtues i Policisë së Shtetit krahu i djathtë i tij, Haki Çako. Kështu që Zefi ende kishte mbrojtje. Por dikur nga fundit i vitit të kaluar Hakiu e ndjeu se po i rrëshqiste toka nën këmbët e tij, dhe nuk do ta kishte të gjatë në detyrën e lartë që mbante, prandaj i tha Zefit që ta mbyllte atë histori. Kështu Gjergj Zefi mbeti zbuluar.

Në këtë situatë Zefi u soll si ushtar i bindur i mafies, duke zbatuar urdhërin e saj. Në 18 dhjetor të vitit të kaluar, ai i telefonoi avokatit të palës tjetër dhe i propozoi një marrëveshje, sipas së cilës ai (Zefi) do t’ i hiqte të gjithë shkrimet kundër z. Ylli Ndroqi nga portali i tij, por pala tjetër duhet t’ i paguante një shërblim financiar.

Merret vesh, Gjergj Zefi donte ta nxirrte medoemos, së paku një pjesë të gjobës mafioze për të cilën ishte nisur kjo histori! Kur pala tjetër e kundërshtoi këtë zgjidhje dhe avokati ia bëri të ditur Zefin qëndrimin e klientit të vet, atëherë Zefi ndryshoi taktikë, dhe kaloi në kërcënime. Për këtë është provë sms e tij (Zefit) ku e akuzon avokatin se ka qenë ai që ia ka bërë fotografinë në gjykatë, ulur në vendin e të pandehurit, me tabelën përkatëse para. Një pretendim i çuditshëm ky në një gjykim me dyer të hapura. 

Në këtë bashkëbisedim me sms, Zefi i thotë avokatit:

“Ta dish se po më merr në qafë, se sonte o ti o unë do veshi fustan.”(foto nr. 3)

Kjo është një fjali e artikuluar me kodin e mafies. Zefi thotë se nëse nuk arrihet marrëveshja, ai është “i marrë më qafë”, domethënë i mbaruar, dhe këtu ka parasysh ultimatumin që i ka vënë mafia në emër të së cilës e nisi këtë histori, për ta mbyllur atë, duke e marrë përgjegjësinë përsipër për të mbuluar tutorët e tij.

Në vazhdim të bisedës (foto nr. 5) Zefi i jep një ultimatum avokatit duke i thënë që të takoheshin brenda asaj dite, ndryshe do ta vriste atë. Fjalia “do të na marrish në qafë të dyve”, ka kuptimin se Zefi kërkon t’ ia bëjë të qartë avokatit që është zënë shumë ngushtë nga mafia së cilës i shërben dhe do të jetë i detyruar të vrasë për ta bindur atë (mafien) se po bën gjithçka për ta mbyllur këtë histori.

Duke kërcënuar avokatin, Zefi në fakt kërkon të kërcënojë klientin e avokatit, domethënë personin me të cilin e ka konfliktin. Refuzimi i z. Ndroqi për të bërë një marrëveshje të tillë, e nxorri zbuluar Zefin para mafies së cilës i ka shërbyer si propagandist-gjobvënës.

Refuzimi i z. Ndroqi i ka dhënë Zefit justifikimin para mafies së cilës i shërben, por vetëm përkohësisht. Sms-t e z. Zefi krijojnë një tablo tjetër të çështjes. Ato e bëjnë të qartë se nuk kemi të bëjmë me lajthitje gazetareske të llojit të shpifjes apo fyerjes. Nga sms-t e Zefit del qartë se ai ka vepruar për llogari të një force të errët e cila qëndron pas tij dhe e ka përdorur Zefin kundër Ylli Ndroqit. Në bazë të sms-ve të Zefit, z. Ndroqi i lind e drejta që ta kallzojë penalisht Zefin edhe për vepra të tjera penale më të rënda se shpifja dhe fyerja.

Titulli origjinal: "Gjergj Zefi kërcënohet nga mafia së cilës i shërbeu si propagandist gjobvënës: duhet arrestuar që t’ i shpëtohet jeta"

/Ora News.tv/