Një korrespondene italiane për gazetën spanjolle "El Confidencial" e ka emëruar Shqipërinë si "Kolumbia e Europës" sa i përket prodhimit dhe trafikimit të drogës. Në një shkrim për "El Confidencial" ajo shkruan se partnerët e rinj të Cosa Nostrës ndodhen pikërisht në Shqipëri.

Artikulli i kushtohet rrjeteve kriminale të drogës në Itali, por që sipas gazetares ka arritur nivelin e bashkëpunimit me grupet në Shqipëri.

Kjo gazete i referohet një raporti të policisë italiane kur thotë se kohët e fundit mafia siciliane po e merr drogën nga vendi i vogël i Ballkanit, i quajtur Kolumbia e Europës.

Një prokur që ka folur për gazetën spanjolle ka thënë se gjithësesi duhet të kuptojmë se krimi shqiptar nuk ka pasur një lidhje direkte me cosa nostrën sic ka ndodhur me coronën, unitan dhe Pulian.

/Ora News.tv/