Valët e nxehtësisë që përfshiu Francën në qershor dhe korrik shkaktuan rreth 1.500 vdekje më shumë se zakonisht gjatë asaj periudhe.

Sidoqoftë, sipas ministrisë së Shëndetësisë kjo shifër është shumë më e ulët se në verën e vitit 2003.

Një total prej 1,465 njerëz më shumë se zakonisht vdiqën gjatë nxehtësisë në qershor dhe korrik, një rritje mesatare e vdekshmërisë prej rreth 9 për qind gjatë asaj periudhe.

"Vala e nxehtësisë e vitit 2003 zgjati 20 ditë. Këtë vit patëm 18 ditë, në dy valë, dhe ne ishim në gjendje të zvogëlon vdekshmërinë përmes masave parandaluese", tha ministrja Agnes Buzin.

Temperatura më e lartë në Francë këtë verë u regjistrua 46 gradë në 28 qershor në fshatrat në jug të vendit.

/Ora News.tv/