Një familje prej 11 anëtarësh i ka bërë thirrje një këshilli që t'i gjejë një shtëpi me gjashtë krevate pasi ata nuk mund ta gjejnë një të tillë të mjaftueshme për të gjithë.

Familja Hussain, nga Birmingham, në Angli,  është ndarë në tre apartamente 100 kilometra larg qytetit të tyre pasi ata janë dëbuar nga banesa e tyre private.

Familja, e cila momentalisht merr rreth 22,000 paund përfitime në muaj, si kredi për taksat e fëmijëve, po vendoset në tre banesa në qendrën e qytetit të Bristol, ndërsa shefat e këshillit përpiqen t'i gjejnë atyre një shtëpi të madhe aq sa duhet.

Këshilli i Qytetit të Birmingamit tha se kishte pranuar kërkesën e familjes për të pastrehët pasi u dëbuan ilegalisht nga shtëpia e tyre me qira me tre shtretër, por ka luftuar për të gjetur një pronë mjaft të madhe për të përmbushur nevojat e tyre.

Familja fillimisht ishte detyruar të qëndronte në dhomat e  zinxhirëve të hoteleve Travelodge pasi u dëbua në qershor para se ata të transferoheshin në shtëpitë e tjera të përkohshme në Staffordshire.

Ata vlerësojnë se aktualisht po kushtojnë rreth 1.000 paund për një javë për t'i strehuar ata në Bristol.

Mamaja Simona  tha për Birmingham Live: "Unë mendoj se është rreth  150 paund njënatë për të qëndruar këtu, pasi mamaja ime do të vinte këtu. Është e frikshme.

"Ndjej se fëmijët e mi po humbasin shumë gjëra. Nuk ka shumë për të bërë: nuk ka parqe afër dhe po shpenzojmë një pasuri për benzinë dhe parkim.

"Tani jemi duke djersitur, sepse viti i ri shkollor është afër  dhe unë kam për të marrë uniforma shkollore. Me sa duket nuk ka asnjë vend ku të shkojmë."

Një zëdhënës i Këshillit Bashkiak të Birminghamit tha: "Kur familja Hussain u dëbua në mënyrë të paligjshme nga banesa e tyre private, aplikimi i tyre si të  pastrehë u pranua.

"Strehimi emergjent për familjen e 11 anëtarëve u gjet nga këshilli në të njëjtën ditë.

"Ata janë aktualisht në regjistrin e strehimit "me prioritet më të lartë" megjithatë, ka shumë pak prona me gjashtë dhoma gjumi në dispozicion.

/Ora News.tv/