Komisionari për zgjerim Johanes Hahn Han në një intervistë për agjencinë e lajmeve Mia kërkoi që presidenti Ivanov urgjentisht të merr përgjegjësi për marrëveshjen me Greqinë.

“Nuk është e hijshme që presidenti i një shteti të refuzojë të bisedojë me kryeministrin, me ministrin e jashtëm, që të marrë informata të dorës së parë. Mendoj se kryeministri dhe ministri i jashtëm plotësisht I kanë respektuar udhëzimet kushtetuese dhe urgjentisht ta thërrasë Presidentin të marrë përgjegjësi. Kjo nuk është çështje e pranimit, por në demokraci mund të presim të dëgjohet njerëzit mes vete dhe të diskutojnë dhe nuk duhet të harrojë se shefi i shtetit është në një mënyrë model për shumë njerëz në një shtet. Presidenti si i zgjedhur drejtpërdrejtë ka pozitë të veçantë dhe përgjegjësi dhe duhet të jetë i vetëdijshëm për këtë, përndryshe dëmton funksionin” ka thënë Han.

/Ora News.tv/