Pionieri i makinave vetëlëvizëse, Sebastian Thrun, e ka zhvendosur shikimin e tij në qiell, pasi shkolla e tij Silicon Valley në internet Udacity nisi projektin për "nanodegree" e parë në inxhinierinë e fluturimit të makinave.

Me kompanitë nga Airbus (AIR.PA) dhe Amazon (AMZN.O) deri në Uber [UBER.UL] duke shtrënguar zhvillimin e automjeteve të tyre autonome ajrore, Thrun beson se brenda pak vitesh kjo do të jetë tema më e nxehtë në planet.

Si zakonisht, Thrun ka ndërmend të jetë në avantazh të kësaj teknologjie në zhvillim.

Shkencëtari 50-vjeçar i kompjuterit dhe ish-profesor i Universitetit të Stanfordit, bashkë-themeloi Udacity në 2012 dhe thotë se programi i makinave me vetë-ngarje e shkollës online ka tërhequr 50,000 aplikantë që nga viti 2016. Ai pret që kurrikula e re e fluturimit të makinave që hapet në Shkurt dhe fillon të aplikimet të martën, do të tërheqë të paktën 10,000 persona.

Udacity ofron dy periudha 12-javore, secilën prej tyre kushton 1.200 dollarë, duke përfshirë një kurs në robotikën ajrore dhe një në sistemet inteligjente ajrore, që ofrojnë një çertifikim online për një pjesë të kursit tradicional.

Në një intervistë, Thrun tha se motivimi i tij në krijimin e programit të makinave fluturuese ishte i ngjashëm me atë që çoi në kursin e makinave me vetë-ngarje të publikuar gjerësisht në shkollë.

Thrun tha se është pothuajse e pamundur të punësohen njerëz të kualifikuar për të projektuar dhe inxhinieruar automjete të ardhshme - si tokësore dhe ajrore - që përdorin teknologji të përparuar, duke përfshirë robotikët, inteligjencën artificiale dhe të mësuarit në makinë.

"Ka një mungesë të madhe të inxhinierëve. Ka shumë njerëz të mençur - lidhja që mungon është arsimi", tha Thrun, i cili drejtoi ekipin që filloi projektin e makinës së Google, që u emërua Waymo.

Thrun mbetet një këshilltar i prindërve të Google Alphabet Inc. (GOOGL.O) dhe mban lidhje të ngushta me CEO të alfabetit dhe bashkë-themeluesin Larry Page.

Page është një investitor në Kitty Hawk Corp, një fillim dy vjeçar i bazuar në Mountain View, Kaliforni, misioni i të cilës është të bëjë ëndrrën e fluturimit personal një realitet. Thrun është shefi ekzekutiv i Kitty Hawk dhe bashkëpronar.

Prototipi i parë i Kitty Hawk, i quajtur "Flyer", nuk është saktësisht një makinë fluturuese, por më shumë një avion pa pilot që është i aftë për ngritje vertikale dhe ulje dhe nuk ka nevojë për rrota.

"Makina fluturuese mund të jetë pak e gabuar, më shumë se një rrëmbyes vëmendjeje", pranon Thrun, i cili tha se ka punuar me Page dhe të tjerët për të zhvilluar automjete autonome ajrore.

"Ajo duket si trillim shkencor tani," tha Thrun. "Por me Google dhe Amazon që lëvizin, do të ketë aktivitet të madh rreth kësaj në dy vitet e ardhshme".

/Ora News.tv/