Një ekspert ka zbuluar arsyen përse kompjuteri juaj funksionon ngadalë, gjë e cila lidhet me lëkurën e njeriut.

Gjatë një interviste për një televizion lokal në Florida, skuadra Best Buy’s Geek dha disa sugjerime që ndihmojnë në shpejtësinë e kompjuterit.

Përvec fshirjes së dokumenteve të përkohshme, aplikacioneve të papërdorura dhe programeve të vjetra, ata zbuluan se arsyeja kryesore e ngadalësimit të kompjuterit lidhet më lëkurën e vdekur.

Adam Silkey tregoi se papastërtia ndikon në teknologjinë e kompjuterit, por ekzistojnë disa gjëra për trajtimin e saj.

Ai sugjeron përdorimin e kanaceve për të hyrë në hapësirat e tastierës, të paktën cdo gjashtë muaj.

Por studimet tregojnë se tastiera është 5 herë më e pisët se një ulëse tualeti, e cila mund të përfshijë dhe baktere të rrezikshme si E.Coli.

“Për të pastuar ekranin, mausin dhe sipërfaqet tjera të kompjuterit, duhet ta fikni e të merni një letër mikrofibrash. Për një pastrim më të thellë, mund të dezinfetoni letrën dhe të hiqni papastërtinë me një përzierje të ujit dhe alkoolit,” – tha Pelka për Independent.

/Ora News.tv/